Eclere cu ciocolata

Am incercat multe retete de eclere, dar astea mi se par cele mai reusite eclere. M-am inspirat de la specialistii francezi, care pe langa faptul ca sunt foarte exacti la cantitati, sunt si buni profesionisti in patiserie. Asa cum am spus si in alte retete, reusita consta in cantitatile cat de cat exacte, densitatea fainii si poate si alti factori. Ouale le-am cantarit cu coaja, acestea au o importanta foarte mare in consistenta aluatului din care vom face cojile de eclere. Daca ouale dvs. difera cantitativ, cu regula de trei simpla calculati restul cantitatilor. Deoarece nu am vrut sa fie foarte dulci, crema este de ciocolata, daca doriti o puteti face pe cea clasica, cu lapte. Dar, sa trecem la treaba!

Ingrediente:

Coji eclere:

  • 70 grame apa
  • 60 grame lapte
  • 60 grame unt
  • un varf sare
  • 5 grame zahar
  • 75 grame faina
  • 2 oua, ale mele au avut 140 grame

Crema si glazura:

  • 200 grame ciocolata
  • 50 grame unt
  • 300 grame smantana 30%
  • o lingura miere
  • 50 grame lichior Bailey`s, se poate inlocui cu esenta rom sau alte esente, siropuri etc.

Metoda de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Apa, laptele, sarea, zaharul si untul taiat bucatele se pun intr-un vas la foc potrivit. Cand untul s-a topit si lichidul fierbe, adaugam faina toata odata si amestecam bine pana compozitia se desprinde de peretii vasului si se formeaza ca o bila pe lingura / spatula. Punem compozitia deoparte pana se raceste, trebuie sa fie usor calduta.

Adaugam cate un ou in compozitie, amestecand bine pana la incorporarea acestuia si apoi adaugam urmatorul ou si procedam la fel.

Cu ajutorul unui pos, al unei seringi de bucatarie sau ale unei pungi taiata la un colt, punem in tava tapetata cu hartie de copt bastonase de 8 – 10 centimetri lungime. Intre eclere, lasam un spatiu cam de 5 centrimetri, pentru ca ele se vor umfla la copt.

Coacem eclerele in cuptorul preincalzit, aproximativ 40 – 45 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Crema am vrut sa fie una mai usoara, fara faina sau amidon. Fiind fani ciocolata, am preparat crema in felul urmator: topim ciocolata, impreuna cu untul la foc potrivit, pana se topesc si se omogenizeaza perfect.

Aici intervine glazurarea eclerelor. Luam fiecare ecler si inmuiem partea de sus in ciocolata, lasand sa se scurga surplusul de ciocolata, punem pe platou si procedam la fel pana terminam toate cojile de ecler. Eu nu am taiat eclerele pe jumatate, deoarece le preferam umplute. Punem eclerele la frigider pana terminam crema de preparat.

Mixam smantana cu un praf de sare pana se intareste, adaugam mierea si mixam in continuare. Peste frisca, punem ciocolata, ramasa de la glazurare, in fir subtire, mixand in continuare, pana la omogenizarea perfecta. Adaugam lichiorul, esenta sau ce dorim pentru a da o aroma mai fina acestei creme si mixam usor. Daca crema ni se pare foarte tare, adaugam o lingura de lapte.

Umplerea cojilor de ecler: Scoatem cojile de eclere glazurate din frigider. Cu ajutorul unui bat de frigarui facem un orificiu in coaja si apoi, cu ajutorul unei seringi de bucatarie umplem cojile de eclere. Am folosit batul de frigaruie, deoarece daca facem orificiul cu duiul de la seringa, acesta se va infunda.

Daca doriti, cojile de eclere, le puteti taia, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, pe jumatate si sa le umpleti cu orice crema doriti sau cu frisca.

Sunt delicioase si cojile foarte fragede, nu am avut rabdare sa le lasam pana a doua zi si dupa aproximativ 2 – 3 ore erau super bune. Indicat este sa le lasati cateva ore bune pentru a se inmuia coaja de ecler.

Serviti cu multa placere!

Daca v-a placut, astept o apreciere, un comentariu si de ce nu un share, poate surade si prietenilor dumneavoastra! Multumesc! 🙋

Dati Like paginii: https://www.facebook.com/Bucate-alese-Our-Passions-1226866030704633/

sau

Join grupului https://www.facebook.com/groups/889365154552046/?ref=group_header si veti fi la curent cu retetele mele!

And that`s all !!! Enjoy! Va pup si va doresc o zi minunata!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s